Linia lotnicza BMI od 16 lutego zakończyła działalność

17Lut
Linia lotnicza BMI od 16 lutego zakończyła działalność
17-02-2019

Z przykrością informujemy, że linia lotnicza British Midland Regional Limited z dniem 16 lutego 2019 roku przestała obsługiwać wszystkie swoje połączenia, w tym także wykonywane na trasie z Lublina do Monachium. Według informacji przekazanych przez BMI ma to związek z rosnącymi cenami paliw oraz trudną sytuacją związana z brexitem, czyli wyjściem Wielkiej Brytanii z Unii Europejskiej i brakiem możliwości realizacji połączeń wewnątrz UE przez przewoźnika zarejestrowanego w Wielkiej Brytanii.

W związku z tym, pasażerowie, którzy dokonali zakupu biletu za pośrednictwem jednego z partnerów linii lotniczej BMI (Lufthansa, Brussels Airlines, Turkish Airlines, Loganair, Air France, Air Dolimiti) lub agenta turystycznego powinni skontaktować się z bezpośrednio z odpowiednią linią lotniczą lub agentem,  w celu zmiany trasy przelotu.

Pasażerowie, który opłacili lot za pomocą karty kredytowej lub debetowej bezpośrednio na stronie linii lotniczej BMI powinni się niezwłocznie skontaktować bezpośrednio z bankiem w celu uzyskania informacji na temat możliwości uzyskania zwrotu poniesionych kosztów. Więcej informacji znajduje się na stronie www.theukcardsassociation.org.uk

Ponadto pasażerowie, którzy wykupili ubezpieczenie podróżne powinni skontaktować się niezwłocznie z firmą ubezpieczeniową w celu uzyskania informacji na temat możliwości uzyskania zwrotu kosztów związanych z odwołanym lotem jak również ewentualną dalszą procedurą.

Pełny komunikat linii BMI znajduje się na stronie: https://www.flybmi.com/pl  lub na portalu FB: https://m.facebook.com/messages/read/?tid=cid.c.1488658283%3A219479434745411&pageID=219479434745411&disable_interstitial=1&env=messenger&entrypoint=web%3Atrigger%3Athread_list_thread&_rdr#fua

Jednocześnie Port Lotniczy Lublin informuje, że posiada codzienne połączenie przesiadkowe przez Warszawę i od dłuższego czasu zabiega o to, aby ilość tych połączeń była zwiększona. Informacje o zmianach w dostępności połączeń przesiadkowych będą podawane w odrębnych komunikatach prasowych i za pośrednictwem mediów społecznościowych.