Zmiany w siatce połączeń Small Planet Airlines z Lublina

26Cze
Zmiany w siatce połączeń Small Planet Airlines z Lublina
26-06-2017

Od 3 lipca 2017 r. zawieszone zostaje połączenie lotnicze pomiędzy Lublinem a Barceloną. Pozostałe połączenia Small Planet Airlines do Burgas i Heraklionu funkcjonują bez zmian.

Połączenie lotnicze z Lublina do Barcelony oferowane było w formule czarter-mix. Oznacza to, że tym samym samolotem podróżowali zarówno pasażerowie kupujący bilety indywidualne, jak również klienci biur podróży. Połączenie zostało zawieszone ze względu na niezadowalające wyniki sprzedaży.

- Wspólnie z naszymi partnerami ze Small Planet Airlines na bieżąco monitorujemy sytuację na rynku i wyniki operacyjne. Podjęliśmy decyzje o zawieszeniu rejsu do Barcelony, który w przeciwieństwie do innych tras realizowanych przez Small Planet nie cieszył się wystarczającym zainteresowaniem pasażerów. Podkreślam, że pozostałe rejsy Small Planet, do Burgas i Heraklionu, sprzedają się bardzo dobrze i będą wykonywane do końca sezonu letniego zgodnie z planem. Co więcej, wyniki sprzedażowe na trasach do Grecji i Bułgarii są na tyle optymistyczne, że już teraz rozważamy wprowadzenie drugiego rejsu w tygodniu w kolejnym sezonie letnim do Burgas i prawdopodobnie kolejnego nowego kierunku – jednej z wysp greckich – powiedział Ireneusz Dylczyk, dyrektor handlowy Portu Lotniczego Lublin SA

Wszyscy pasażerowie odwołanych rejsów do Barcelony, realizowanych przez linie lotnicze Small Planet, mogą liczyć na pełny zwrot pieniędzy za zakupione bilety lub zmianę rezerwacji i propozycje alternatywnych sposobów dotarcia do stolicy Katalonii.

Pozostałe rejsy Small Planet z Lublina, do Burgas i Heraklionu, odbywają się bez żadnych zakłóceń. Efektem zmian będzie także nowa, lepsza godzina odlotu do Burgas, od 10 lipca samoloty do bułgarskiego kurortu wylecą z Lublina o godzinie 9:20 by o godzinie 12:15 czasu lokalnego wylądować w Burgas. Dla pasażerów podróżujących indywidualnie lub za pośrednictwem biur podróży na wakacje do Bułgarii oznacza to więcej czasu do wypoczynku nad Morzem Czarnym.

}