Wizz Air ma już 100 milionów pasażerów

20Paź
Wizz Air ma już 100 milionów pasażerów
20-10-2015

Wizz Air świętuje swój kolejny sukces – 100 milionów pasażerów skorzystało z usług przewoźnika na przestrzeni ostatnich 11 lat. Z tej okazji Wizz Air obniża ceny o 20% na wszystkie połączenia rezerwowane 20 i 21 października w ramach WIZZ Discount Club.

Stumilionowy pasażer podróżował linią Wizz Air z Londynu – Luton do Warszawy. Z tej okazji firma przygotowała niespodzianki dla wszystkich pasażerów tego lotu oferując każdemu z nich darmowy przelot. Ponad 40 milionów ogółu podróżujących dotychczas linią Wizz Air stanowi grupa pasażerów korzystających z połączeń z polskich lotnisk. W odpowiedzi na rosnącą popularność i zainteresowanie ofertą niskokosztowych lotów, Wizz Air wciąż podejmuje nowe kroki mające na celu doskonalenie obsługi swoich klientów. Ostatnio wprowadzono kolejne udogodnienia: miejsca numerowane, a dla pasażerów korzystających z usługi “priority boarding” możliwość wniesienia na pokład dodatkowego bagażu osobistego.

100 milionów pasażerów – fakty i liczby

5.87 milionów dzieci* (* w wieku 2 – 14)

657 121  startów

138 lat – czas spędzony w powietrzu

842 847 278 przebytych kilometrów

245 narodowości wśród pasażerów

3 087 790 pasażerów podróżujących na najbardziej popularnej trasie

(Warsaw – London-Luton)

József Váradi, prezes Wizz Air, powiedział: "Nasz pierwszy lot odbył się w 2004 roku. Było to połączenie Polska-Wielka Brytania. Dziś, czyli 11 lat później, świętujemy wynik 100 milionów pasażerów podróżujących z ponad 110 lotnisk w 38 krajach. W tym tygodniu celebrujemy nasz sukces we wszystkich sześciu bazach w Polsce, ponieważ 40% znakomitego wyniku uzyskaliśmy dzięki naszym polskim klientom i ich gościom. Jestem dumny, że tworzymy grupę ponad 2 400 świetnych specjalistów wśród której pracuje aż 650 Polaków. Razem konsekwentnie realizujemy misję dostarczania atrakcyjnej oferty tanich przelotów. Dzisiejszy wynik to kolejny kamień milowy, który osiągnęliśmy dzięki dyscyplinie cenowej i przekazywaniu oszczędności naszym klientom proponując niskie ceny i kompetentną obsługę. Jesteśmy zdeterminowani, aby stale podwyższać ten świetny wynik we wszystkich regionach, w których jesteśmy obecni w Polsce. Planujemy dalszy rozwój siatki połączeń, zarówno w zakresie podroży biznesowych, jak również w celach turystycznych. Dotychczas zdobyte doświadczenie zamierzamy wykorzystywać nadal proponując niskie ceny, profesjonalny serwis oraz wychodząc naprzeciw oczekiwaniom i potrzebom naszych klientów”.

NAJNOWSZE UDOGODNIENIA WIZZ AIR:

Miejsca numerowane

Priority boarding z bagażem osobistym

Plus Fare – (zawiera opłaty, miejsca typu premium, odprawę na lotnisku, WIZZ Flex i większa ilość bagażu)

Bagaż rejestrowany: dwie możliwości, waga maksymalna to 32kg

Stała opłata za zmiany lotu (50% ceny wyjściowej plus różnice cenowe)

Mobilna strona internetowa; inteligentna aplikacja na smartfony

Wizz Air 100 milionowy pasażer

Wizz Air świętuje dziś stumilionowego obsłużonego pasażera. Serdecznie gratulujemy ! Z tej okazji József Váradi, prezes Wizz Air, odwiedził między innymi nasze lotnisko.